Çarşamba, Şubat 06, 2008

Karmakarışık.... :(

Ne kötü bişey ya aynı işyerinde aynı oda da çalışan bir insanın size iyiliğinde çok kötülüğü dokunsun. İş arkadaşımın son zamanlarda bazı oyunlarına maruz kalıyorum. Bunu neden yapıyor anlamış değilim ama benim sinirlerim yerinden oynamış durumda ve her geçen gün şahsı muhterem zata karşı hiç te iyi şeyler düşünmediğim kesin yani.

Sabahları onu görünce böyle sağdan sağdan bana geliyorlar sonra mesai bitimine kadar soldan vuruyorlar. Onun yaptıklarını öğrendikten sonra işten çıkmayı düşünüp işten ayrılacağımı bazı rahatsızlıkarımın olduğunu dile getirdim. Fakat çözüm önerisi olarak görev dağılımı değişikliği yaptı. Şu anda onun yaptığı işi ben yapıyorum ama bana yaptığı işler hakkında bilgi vermeyi bırakın bir kaplan gibi benim hata yapmamı bekliyor. Zaten ilk işe başladığımdan beri bana karşı bir nedensiz bir düşmanlığı olduğunu hep seziyordum ve lakin alanen yapar oldu.

Başıma ağrılar giriyor olayları düşündükçe yaşadıkça ve anlattık. Şimdi yanımda olsa herhalde b halde onun bir kaşık suda boğarım atasözünü yerine getirebilirim yani.

15 gündür tadım tuzum yok. Yaptığım hiç bir işten zevk almıyorum.

Geçtiğimiz cumartes günü yani ayın 2. sinde hayat arkadaşımın doğum günüydü ona süpriz bir doğum günü partisi verdim. Ama malasef ekstreden bir iş çıktı ve o gün çalışması gerekiyordu. Kendilerini eve getirtene kadar çok büyük uğraş verdim. Bana kızdı söylendiği işte neden onu çağırıyormuşum, çalışıyormuş bilmiyormuymuşum, neymiş okadar önemli olan diye söylenirken ben telefonu kapatacağımı söylenecekse kendi kendine söylenmesini ibra ederek telefonu kapattım. ( Eşim tipik bir kovadır, ilgisiz kalınca daha da sinirlenir. ) Telefonu kapatmasıyla evin zilini çalması bir oldu. Düşünün ikna edecem diye ben uğraşırken pek muhterem hayat arkadaşım evin yolunu tutmuş bile. Kapıyı açtığımda surat beş karış mahkeme duvarı diye hala söyleniyor...

Sen daha söylenmekten yorulmadın mı derken arkadan bir grup doğum günün kutlu olsun diye bağırınca öyle baka kaldı. Neyse mamalarını yedi çay keyfi yaptı. Sonra tekrar işe gitmek üzere yola koyuldu ...

Bu sefer çıkarkende söyleniyordu ama bu sefer benden özür diliyordu. Çünkü benim ne zaman ne yapacağım pek belli olmaz.... Sonra bir yalnız kalacağız ben sürekli evde dırdır vırvır adamın burnundan getireceğim. İlk defa eşim bu sene benim doğum günümü ve evlilik yıldönümü unutmayıp kendi doğum gününü unutmuştu. Ona gerçekten bir süpriz oldu.
Bu hafta cumartesinin kritiğini yaparak geçirdim en azından eve geldiğimde unutuyordum ki; maşallah iş arkadaşımın kendini unutturacağı yok yani hergün yeni bir sıkıntı ile karşılaşıyorum.

Bugün de görümcenin doğum günü idi iş çıkışı gittim. Eşim hariç herkes ordaydı. Ben gelince mumlarını söndürdü. Yedik içtik ( yediklerim bende kalsın) hani gelinim ya masayı toplamak ve bulaşıkları yıkamak benim asli görevim olarak doğru marş marş mutfağa ben. Herkes almış çaylarını eline yaprak dökümünü seyrediyor. Bu arada içerde bulunan grupta bir ben çalışıyorum diğerleri ev hanımı tabii haliyle çok yorgunlar.

işimi bitirdiğim gibi evime kendimi zor attım. Bir geldim ki oğluş ayakta hala uyumamış ne yaramazlık yapsam diye ortalıkta gezinip duruyor. Elinde bir kalem üzerindeki tişörtünü olduğu gibi boydan boya çizmiş, atletini hatta gögsünü bile çizmiş. Hadi kül kedisi davran dedim kaptım ereni doğru banyoya bir güzel yıkadım sonra da 10 dakka geçmeden uyudu. Ayyyy ne güzel uyuyor dedim bende acaba yanına uzansam mı dedim annem içerden bağırdı
*** Çocuk uyurken sen de bari ütünü yap hafta sonu rahat edersin. (bunu yapan bana kendi annem ya... Demiyo yani kızım sende yorgunsun git yat diye... bu nasıl iş ya anlamadım valla.)
Haydi bakalım ısrara fazla dayanamayan ben kalktım ütü yaptım. Çamaşırlarım vardı onarı makineye attım. Mutfağı biraz topladım, baktım yemek yarın onlara yeter...
Yarın yemeği sen yaparsın anne bende banyo yapıp yatacağım dedim ama kendim söyledim kendim dinledim. Herkes uyuyor ben tarla faresi sağda solda geziniyorum. Ama ısrarla yemek yapmadım çünkü annem kıymayı geç çıkarttınca çözülmemişti isabet oldu dedim. Bir duş aldım çamaşırlarımı astım, sonra içimden bir ses çok gerginsin otur şurda iki satır çiziktir rahatla dedi. Bir fincan kahve ve siğara eşliğinde işte öyle yazıyorum. Bu arada yazdıkça yazasım geliyor.

Kafamdan geçenleri burda yazmak istiyorum ama okurda önlemini alır diye birşeycikler yazmıyorum...

Ne yapabilirim ya çok kırıldım ona hiç bir kötülüğüm dokunmadı, işlerine burnumu sokmadım , ama en büyük ayıbı arkamdan aslı astarı olmayan şeyler söylerek beni çok kırdı. Şu anda bana tavır aldı... Çok ta umrumda ama ukalalığı ayyuka çıktı nerdeyse şeytan diyorki .............

ahhh ahhhhhhhhh neler diyor ama hadi bana kalsın artık bir gün elbet onları da yazarım.

nasıl bir yazı oldu bilmiyorum ama türk kahvesinden sonra fincan nasıl olur işte öyle karmakarışığım ....... Ve yarın işe gitmek istemiyorum ben ama

Bu arada hayırlı bir haberim var sizlere kız kardeşim bu ayın 16.sında nişanlanıyor cumartesi günü de onun için alışverişe gidilecek, pazar günü de bir arkadaşımla çocukları bir yere götürelim dedi iki yer varmış kafasında hangisine olduğunu söylemediği eğer gidersen göreceğiz o yeri. Bu arada be avon temsilciği yapıyorum. Cuma günü yeni kampanya başlıyor işten eve gelince onları ayarlayıp cuma akşamı siparişleri vermem gerekiyor.

kalan zamanda ütü den yırttık temizlik ve yemek ve pazar alıiverişi ile geçeceğinden peki ben nezaman dinleneceğim ya...

Uykum geldi, yarın iş var ben gidiyorum artık...





23 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Neşe'cim ben okurken yoruldum ama çalışan bayanın klasik hali işte.Allah kolaylık versin.
İş yerinde huzur en önemli şey, inşallah en kısa zamanda düzelir canım yaa.
Eşininde doğumgünü kutlu olsun. beraber sağlıkla, hzurla nice yıllara...
Kardeşin içinde hayırlısı olsun, Allah tamamına erdirsin.

iyi çalışmalar :)

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Ablamı üzen bu kişiyi çok merak ettim doğrusu.Gerçi bunların hepsi aynı.Çünkü benim eski çalıştığım dersanade bu anlattığın gibi biri vardı.Birgün bir tepem attı.Bunu bir rezil ettim.Neye uğradığını şaşırdı.Sonrada hiç ses çıkmadı.Tüm bunlar aşırı hırs ve kıskançlıktan ileri geliyor.Yoksa bir iş yerinde herkes kendini işine verse böyle şeyler olurmu?Ama olmaz her yerde bir kara vardır der annem hep:)Eşinwe yaptığın süprize gelince harika.Eşinin de hatasını anlayıp özür dilemesi çok hoş.Bu arada kız kardeşinin adına sevindim.Hayırlı uğurlu olur inşallah.Ay DARISI DA BANA OLUR İNŞALLAH... :)Ama hayırlı bir insanla olsun isterim.Benim adıma öyle dua edersen sevinirim.çok çenem düştü yine:)Hiç bişey için canını sıkma boşver sen işine bak.Öptüm:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım yaa, okurken ben yoruldum valla. Çok yorulmuşsun sen. Dinlenmeye ihtiyacın var.
İş stresine gelince haklısın tatlım. iş arkadaşları çok önemli. Ama maalesef kimseye güvenilmiyor iş yerinde, arkandan kuyunu kazıyorlar hep. Bende yaşadım bunu dershane ortamında. Tüm öğretmenler birbirinin arkasından konuşup, diğerinin ayağını kaydırmaya çalışıyorlardı.
Ama işte elden ne gelir:(
Eşinin geçmiş doğumgünü kutlu olsun canım. Bu arada kardeşinide allah mutlu etsin. Darısı bana :)
Kocaman öptüm seni canım. Çok stres yapma kendine.

neseileberaber dedi ki...

mutlucuğum;
ev tescillenmiş klasik bir ev hanımıyım valla. antisosyal bir kişilk yani.
Bu arada bugün işler yoluna girdi sanırım. bugün ortalık süt limandı.İyi dileklerin için teşekkür derim.Amin darısı tüm bekarların başına..
Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın inş.

gökkuşağım;
hırslı kıskanç ve karakteri daha oturmamış biri işte benimde birgün atacak tepem açacam bayramlık ağzımı arayacak oda kaçacak delik.
Ama değmez de bu gün biraz daha uysaldı. evliliğim boyunca eşime yaptığım 2.ci süprizdi bu alışkanlık haline getirmesin diye ara yapıyorum daha kıymatli oluyorum sanırım.Tebrik için teşek. İnşallah en kısa zamanda hayırlısı senin için . Hayırlı adam gibi adamla inş. istersen kurdeleden sana da göndereyeyim canım.

çiceğim canım valla ya ne sıkıcı bir hayatım var dimi okurken sen bile yorulmuşsun ve ben bu olayları nerdeyse hergün belli saatlerde yaşıyorum. İş hayatının klasiklerinden biri bu. arada takılıp kalıyorum. tebrikler için teşekkür ederim. Darısı en kısa zamanda senin başına canım. Hayırlı bir insan ile inş.
bende seni öptümmm canım :p

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Kurdele iyi fikir.Belki bakarsın bir anda karşıma bambaşka biri çıkar.Beni mutlu eder.Sonra ben seni öz ablam ilan ederim tüm blogculara ne düzel olur:)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Merhabalar,
Sizin adiniza uzuldum. Genel olarak Turkiye'deki hemcinslerim adina uzuluyorum. Kendilerinden super kadin olmalari bekleniyor. Herhangi bir insanin bu tempoya dayanabilmesi mucize gibi bir sey. Yuklerinizi az da olsa sirtinizdan atabilmeniz dilegiyle.

Adsız dedi ki...

Meraba blogunuz çok hoşuma gitti.
Okumaktan çok zevk alıom.Süper yazılar.Sizden diyer bılogları okuom,süper hepsi.Hayatı öğrenioum sayelerinde.
Aşşağıdaki yazıda recai ile hakanın askerlik sivil hayat mektubu okuoum,süper gülünç.Acaba sizmi yazdınız bunu.Yoksa başka birimi yazıp mail aracaşığıylan sizemi geldi.Sorumun sebebi askerde olan bir arkadaşıma göndermek istioumda izninizi alacaktım(:Sizmi yazdınız alıntımı diye soraım istedim.
iyi günler dilioum
Pelin Öztürk

Adsız dedi ki...

YORUMUN GİTMEDİ GALİBA,BİR SORUN OLUŞUO SANIRIM ))):

Meraba blogunuz çok hoşuma gitti.
Okumaktan çok zevk alıom.Süper yazılar.Sizden diyer bılogları okuom,süper hepsi.Hayatı öğrenioum sayelerinde.
Aşşağıdaki yazıda recai ile hakanın askerlik sivil hayat mektubu okuoum,süper gülünç.Acaba sizmi yazdınız bunu.Yoksa başka birimi yazıp mail aracaşığıylan sizemi geldi.Sorumun sebebi askerde olan bir arkadaşıma göndermek istioumda izninizi alacaktım(:Sizmi yazdınız alıntımı diye soraım istedim.
iyi günler dilioum
Pelin Öztürk

nalan dedi ki...

Sevgili Neşe önce torunum için yazdıklarına teşekkür ederim.Dün bu yazınla ilgili uzun bir yorum yazmıştım ama bloger kabul etmemiş .umarım bunu yollayabilirim.

Adsız dedi ki...

Yazınızı biraz merak,biraz ilgiyle okuduk, çalışma hayatını bilmesekte birazda üzüldük..:(
İnşallah herşey kısa zamanda yoluna girer....

neseileberaber dedi ki...

canım, 16.sından kurdeleni göndereceğim inş. gelişmelerden beni haberdar et olurmu bebiş.

neseileberaber dedi ki...

anne ve bebişi : Evet çok haklısın her ne kadar modern olduk desekte
evin bütün işini hala kadın yapıyor. çalışıyor olsak bile hepsini mükemmellik detecesinde bekliyorlar.
Bana öyle geliyorki yükümün hafiflemesinde bana oğlum yardım edecek. çünkü ufacık boyuyla bana şimdi bile ardım etmeye çalışıyor.
Temenniye canı gönülden katılıyorm. inşallah en kısa zamanda olur. pil tükenmek üzere gibi

neseileberaber dedi ki...

isimsiz;
Beğendiğine çok sevindim. İnsan okudukça çok şeyler öğreniyoruz hep beraber..
Asker mektubu bana bir arkdaştan mail yolu ile geldi, alıntıdır. ..
Tabiki de gönderebilirsein. Ama dikkat et arkadaşınında askerliği yanmasın :))

neseileberaber dedi ki...

aycacığım teşekkür ederim.
Evet şu anda herşey yoluna girdi.
çünkü ben kendimi kasmıyorum. iş gelirse yapıyorum gelmezse işin peşinden koşmuyorum.
En iyisi evde oturmak valla..

neseileberaber dedi ki...

ablacığım merhaba. hoşgeldin tekrar aramıza.. Bebişiniz umarım iyidir.
Sağlıçakla

nalan dedi ki...

Sağol canım bebek iyi anneannesi yorgun ama mutlu.senin işlerinde düzene girdiğine sevindim.sen pozitif enerjini ona yollamaya devam et o utansın

ikizlerimin annesiyim.. dedi ki...

iadeyi ziyaret geldik teyzecik :) iş yerindeki huzur hiç bişeyde yoktur iyi bilirim sIrf bu yüzden kaç kere kapıyı vurup gitmek istmeişimdir.umarım bişeyler düzene girer neşecim.
görüşmek dileğiyle.

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben Aygün namı diğer badem güzel yorumlarınız için teşekkür ederim bu arada belki 2. çocuğunuz için güzel dekoratif birşeyler yaratbiliriz. Blog siteniz çok tatlı sıcacık kendinden parçalar buluyor insan. Hayat gerçekten çalışan özellikle anneler için oldukça zor ve anladığım kadarıyla sizde herşey tam olsun isteyenlerdensiniz. Bazen düşünüyorum hayatım hep programlamalar yaparak geçiyor böylece özel zevklerime vakit ayırabiliyorum. Yazınızın görümce parçasına bayıldım aynı şeyler bizim ailemizde de mevcut meğer yalnız değilmişim. Bu arada iş yaşamında ki çekişmeler hep oluyor ama bir büyüğüm bana demiştiki ne iş yaparsan yap mutlaka en iyisi ol diye bence sende böyle düşünmelisin ki kimse taşlayamasın.

neseileberaber dedi ki...

@ Nalan : Ablacığım anneannelerin tatlı yorgunları bunlar sanırım. bizim anneannemizde gün içinde bebeğe bakıyor oaynı dertden müstarip laf aramızda kalsın ama hafta sonun ve resmi tatillerin benden çok iple çekiyor valla :)

@ ikizlerin annesi : hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. umarım sık sık görüşürüz bundan böyle.bende kapıyı vurup çıkmak istiyorum ama oğlum aklıma geldiğinde biraz daha sabretmem gerektiğine inanıyor ve çalışmaya devam ediyorum.departman değiştirmediğim sürece burdaki huzurluğum son bulmayacak ama burası da beni bırakmıyor.

@badem : Merhaba Aygün, 2.ci çocuk için hayırlısı ne diyelim. herşey tam olsun diyenlerden değilim aslında ama olursa da fena olmaz yani değilmi.değilsin şekerim bende daha ne anılar var yazsam kitap olur noel ödülü alır yani o derece. ben işimi iyi yapmaya çalıştığım için sanırım arkadaşın bir rahatsızlığı var ama anlayamadım. Ben elimden gelenin en iyisini yapamaya çalışıyorum taktir onlara kalmış artık.

Adsız dedi ki...

Ailenizle sevdiklerinizle birlikte sevgililer günü kutlu olsun...

neseileberaber dedi ki...

aycacığım seninde sevdiklerinle birlikte sevgi gününüzü kutlarım

neseileberaber dedi ki...

aycacığım seninde sevdiklerinle birlikte sevgi gününüzü kutlarım

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Allah kolaylık versin gerçekten işin zor. SAyfandaki bütün yazıları okudum ve çoğuna da yorum yazdım ama her gönderdiğimde hata verdi. umarım bu sefer ki gelir. Bazen tutuyor işte damarı