Çarşamba, Haziran 25, 2008

mimlendim

Çok ciddi bir konuda sevgili kardeşim Şeker beni MİMlemiş.
Konumuz => KANSERDE ERKEN TANI İÇİN YOL AÇIK => MAVİ BİSİKLETLİLER.

Çağımızın hastalığı olan ve son yıllarda gittikçe artmaya başlayan KANSER'de erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. En az yılda bir kez çekap yaptırmalı , ve kansere karşı erken teşhis için yapılması gereken kontrolü geç kalmadan keşke dememek adına yaptırmalıyız.

Türkiye de kanser gerçeği
; Türkiyede son 4 yıldır üzerinde çalışılan ulusal kanser kontrol programına değinen Tuncer, “Halen ulusal programlarını oluşturmamış ülkeler için sorun olabilecek konularda, bu ülkelere deneyimlerimizi aktarabiliriz” dedi.

Ulusal Kanser Kontrol Programına göre 2008 kısa, 2015 orta, 2030 yılına kadar da uzun vadeli hedeflerin bulunduğuna dikkati çeken Tuncer, şöyle devam etti:
“Buna göre, her şehrimize birer kanser erken tanı, tarama ve eğitim merkezinin açılması, Ulusal Kanser Enstitüsünün kurulması, tütün kontrolü, rahim ağzı ve meme kanserinde oluşturulmuş ulusal tarama standartlarına kalın bağırsak kanserlerinin tarama standartlarının ilavesi kısa vadeli hedefler arasında yer alıyor.
kaynak

Mavi bisikletliler İstanbul’da
Kanserde erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla Rize’den yola çıkan Mavi Bisikletliler, Karadeniz turunu İstanbul’da noktaladı.
Rize’den 5 Haziranda yola çıkan ve 1771 kilometre pedal çeviren 6’sı kadın, 6’sı erkek 12 milli bisikletçi, kendilerine destek veren bisikletçilerle Kadıköy’den Suadiye’ye geldi.
mavi bisiklet
kendimce bişeyler yazmaya çalıştım ama ne ladar açıklayıcı ve etkili bir yazı oldu bilmiyorum.
daha önceki bir yazımda da kanser nasıl olunur diye Erkan Topuz hocanın açıklamalarını yazmıştım. bakınız

zaman çok değişti, yiyeceklerimiz, içeceklerimiz yaşam tarzımız bundan sonra daha iyi beslenmeye ve yaşamaya çalışmalıyız ama nasıl olacak bende bilmiyorum tabii. Herşey hormonlu, kanserojen maddesi taşıyor dikkatli olmak zor ama sağlık yaşam için şart. Yeni yetişen nesile örnek olmak bizim elimizde :D

bende çiçeğim ; yonca ve de gökkuşağımı mimliyorum.
Bu konuyu duyurabildiğimiz kadar herkese duyarım lütfen.
Hadi bakalım arkadaşlar kolay gele..

13 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, çok açıklayıcı yazmışsın. Maalesef çağımızın hastalığı bu kanser:( Herşey hormonlu kimyasal çünkü. Allah hepimizi korusun.Mimimi en kısa zamanda cevaplayacağım canım. Öptüm

neseileberaber dedi ki...

elimden geldiğince aklımın erdiğince bişeyler yazmaya çalıştım.
Evet maalesef çağımızın hızla gelişen ve her gün yeni bir türü çıkan bir hastalığımız.Amin.Cevabını bekliyorum.
Bende öpüyorumm

Adsız dedi ki...

Neşecim çok önemli bir konuya deginmişsin...bu hepimizi ilgilendiriyor, elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz ama..genede nasıl olacak ben de bilmiyorum...hele Erkan hocanın yazısını okuyunca.:(
Allah korusun hepimizi.....

Adsız dedi ki...

Mavi bisikletliler bizim burayada geldi..üstelik katılım da çok oldu ama bence yetersiz çok daha başka önlemler almamız lazım...
paylaşımın için teşekkürler canım...

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Canım ablacığım çok güzel bir konuya değinmişsin.Herkesin bu konuda gerçekten duyarlı olması lazım.MİM'ine yazdım hemen hadi gelde bir bak:))oğluşundan pek haber yok bu aralar iyidir umarım.Öp yerime...

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Mim'ine ancak vakit ayırabildim ama emin ol konunun ne olduğunu bilseydim daha hızlı hareket ederdim.

neseileberaber dedi ki...

Canım elimden geldiğince pasa cevap vermeye çalıştım. Gerçekten çok önemli ve dikkat etmemiz gereken bir ama ne kadar önemsiyoruz o tartışılır. Allah'a emanet yaşıyoruz doğru söylüyorsun.

neseileberaber dedi ki...

Evet bence de yapılan yöntemler ve halkın biliçlendirilme konusu yetersiz. Daha ciddi boyutlarda önemlem almak gerekir.
Hatta senelik kontrolleri zorunlu hale bile getirse sağlık bakanlığı olur yani ..

neseileberaber dedi ki...

gökkuşağım geldim gördüm okudum.
Ama yorumuna anca yanıt yazabiliyorum.
Oğluşum napsın süppeerr yaramazlık konusunda.
Öptüm canım.. Bizde seni öpüyoruz..

neseileberaber dedi ki...

yoncacığım, teşekkür ederim.
şimdi gelip okuyuyacağım.

Adsız dedi ki...

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Adsız dedi ki...

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

neseileberaber dedi ki...

aycacığım ve tuğçeciğim canım sizlerin de kandiliniz mübarek olsun.
çok düşüncelisiniz.